dijous, 2 de maig del 2013

L'extrema esquerra protagonista dels únics incidents l'1 de maig


CUP, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Coordinadora Obrera Sindical, Arran, CNT, Endavant autors de les destrosses d'avui a Barcelona segons NacióDigital.Cat i 324.
Deixa molt que desitjar que l'Extrema Esquerra, dotada sovint d'infiltrats de l'Estat espanyol degut al seu extremisme ideològic, acabi la manifestació a la seu de CiU, el partit que conjuntament amb el partit de l'oposició està liderant el procés cap a la independència!

Nació Digital:

La marxa alternativa del Primer de Maig acaba amb una càrrega policial

La manifestació s'ha desconvocat davant la seu de CiU. Els Mossos d'Esquadra han dispersat les restes de manifestants

Galeria de fotos (Jordi Borràs)
Primeres càrregues policials a la cruïlla entre Aragó i Pau Claris Foto: Q.S./N.D.
Una càrrega policial al carrer Aragó amb Pau Claris ha posat punt i final a la manifestació alternativa del Primer de Maig a Barcelona. La marxa s'ha donat per acabada cap a un quart de nou d'aquest vespre després de fer un recorregut en siga-saga des de l'estació de tren de Barcelona Sants fins a la seu de CiU al carrer Còrsega passant per davant de la seu del PP al carrer Urgell, provocant diversos incidents al llarg del recorregut i sota un estret marcatge policial. Els Mossos d'Esquadra han acabat dispersant les restes dels manifestants.

La marxa ha començat cap a dos quarts de set del vespre a Sants, on milers de persones han respost a la crida de diverses organitzacions de l'esquerra com ara la CUP, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Coordinadora Obrera Sindical, Arran, CNT, Endavant i Intersindical Alternativa de Catalunya. La manifestació ha arrencat sota una estricta vigilància policial amb helicòpter de control aeri inclós. Poc després de començar un grup de manifestants ha destrossat a cops de pedra alguns caixers automàtics i al llarg del recorregut s'han trencat alguns aparadors.
Els primers moments de tensió s'han viscut davant la seu del PPC al carrer Urgell, on elsw manifestants han calat foc a un ninot que representava Mariano Rajoy.

El lema de la pancarta que obria la protesta era 'Ni Unió Europea ni capitalisme: poder popular'. Altres consignes que es repeteixen a través del recorregut que continua pel carrer Aragó són 'Matem la por i que esclati la violència', 'Contra la dictadura dels mercats, lluita anticapitalista' i 'La reforma laboral és violència estructural'.

 
La manifestació de la tarda, a punt de començar Foto: Jordi Borràs  


324:

Dos detinguts i destrosses en el mobiliari urbà després d'una manifestació alternativa a Barcelona per l'1 de Maig

Redacció Actualitzat a les 13:58 h   02/05/2013
Unes 6.000 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han participat en la manifestació alternativa que s'ha fet aquest 1 de maig al vespre a Barcelona. La marxa estava convocada per la CUP i diversos moviments socials, anticapitalistes i sindicats minoritaris. La mobilització s'ha saldat amb dos detinguts i amb destrosses en el mobiliari urbà i en aparadors de botigues i entitats bancàries.

Un dels detinguts és menor. L'han detingut per desordre públic i l'han traslladat a l'Oficina d'Atenció al Menor, a la Ciutat de la Justícia. L'altre és un adult que va agredir un policia i és a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra a l'espera de declarar. De resultes de les identificacions fetes durant la manifestació també s'ha detingut una tercera persona que tenia un ordre de cerca judicial.

La manifestació ha començat a la plaça dels Països Catalans i ha anat fins als Jardinets de Gràcia. A l'alçada del carrer Còrsega, diverses dotacions dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han dispersat una part dels concentrats perquè, segons han explicat, hi havia problemes.

Un dels moments de més tensió ha estat quan han passat per davant de la seu del PP a Barcelona, al carrer Urgell a tocar de la Diagonal. Els manifestants hi han cremat un ninot de paper que simulava ser el president del govern espanyol.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters