dijous, 23 de maig del 2013

"Jurem per Al·là totpoderós que mai deixarem de combatre-us. Al·là és gran!"

Ahir dimecres 23 de maig de 2013 dos homes van assassinar a sang freda i al mig del carrer un soldat britànic al crid d'"Al·là és gran!". A continuació us deixo un recull de notícies sobre els fets.

Assassinen un soldat a Londres en un presumpte acte terrorista

Redacció Actualitzat a les 07:48 h   23/05/2013
Un dels presumptes autors de l'assassinat, en una imatge de la televisió ITV.
Un dels pressumptes autors de l'assassinat. Imatge de ITV

Brutal assassinat a ganivetades, en ple carrer, a Londres. Un soldat britànic ha mort en un atac amb matxet de dos homes que s'han acarnissat sobre el militar. Els dos atacants, que han estat ferits per trets de la policia i detinguts immediatament, s'han dirigit a les persones que els gravaven amb telèfons mòbils, llançant consignes contra el govern britànic.
De moment, encara no se saben els motius de l'atac, però el govern britànic parla obertament d'una motivació terrorista. Segons alguns mitjans britànics, els dos homes s'han llançat sobre el soldat i l'han apunyalat mentre cridaven "Al·là és gran!". 

Els dos agressors anaven en un cotxe que han estavellat contra un fanal abans de sortir del vehicle i atacar el soldat. Un vídeo de la cadena de televisió ITV, segons sembla enregistrat al lloc dels fets, mostra un home amb les mans ensangonades, amb un matxet i un ganiveti dient a la càmera: "Em sap greu que les dones hagin de veure això, però a la nostra terra les dones han de veure el mateix. Mai no estareu fora de perill. Feu fora el vostre govern, no els importeu!". 

L'home també crida: "Jurem per Al·là totpoderós que mai deixarem de combatre-us. Això ho fem només perquè cada dia moren musulmans. Aquest soldat britànic és l'ull per ull i dent per dent". La policia ha respost a l'atac amb trets i ha ferit greument tots dos atacants. 

"La policia ha disparat sobre dos homes que, segons els informes que tenim en aquest moment, anaven armats", ha explicat en una compareixença pública l'agent de Scotland Yard Simon Letchford. Els fets han passat al barri de Woolwich, al sud-est de Londres, a primera hora de la tarda. 

El primer ministre, David Cameron, ha tornat d'urgència des de França i ha dit que es tracta d'un acte de "naturalesa manifestament terrorista". La ministra de l'Interior del seu govern,Theresa May, ha convocat una reunió del comitè d'emergència Cobra per analitzar el fet, que ha qualificat de "bàrbar". Aquest comitè ha acordat incrementar les mesures de seguretat a totes les casernes militars de Londres. Per la seva banda, l'alcalde de Londres, Boris Johnson, ho ha considerat un "acte de violència demencial". 
Una qüestió que corroboren unes imatges del qui seria l'autor material de l'assassinat, just instants després de cometre l'acte. L'home, amb el ganivet a la mà i les mans ensangonades, justifica la seva acció davant de la càmera i després s'acosta a un company seu amb el cos de la víctima estès al mig del carrer.

Al cap d'un moment, es veuen els dos agressors a terra després que la policia els hagi disparat. Segons alguns testimonis, els dos homes haurien intentat agredir els agents. 


Dos joves plenament conscients i amb accent de Londres, el perfil dels atacants

Nascuts al Regne Unit i d'ascendència nigeriana, van demanar als vianants que truquessin a la policia, segons els testimonis
ARA 
La dona va parlar amb un dels agressors quan encara tenia el ganivet a la mà. 
Un dels agressors, encara amb el ganivet a la mà
Dos homes continuen hospitalitzats en diferents centres de Londres per ferides de bala, un de gravetat. Són els sospitosos de l'assassinat ahir d'un soldat britànic al barri de Woolwich. Segons les declaracions de testimonis en el moment dels fets i les imatges difoses a la premsa, es tracta de dos joves negres d'entre 20 i 30 anys amb accent de Londres. 
Les autoritats, immerses en investigacions criminals, no han donat per ara més detalls del seu perfil, però els mitjans locals han informat que un dels atacants és Michael Adebolajo, de 28 anys, nascut al Regne Unit i d'ascendència nigeriana. La policia hauria escorcollat la casa de la seva família en un poblet a prop de la ciutat anglesa de Lincoln. 
D'acord amb les gravacions i declaracions dels testimonis, els agressors van actuar per venjar els musulmans morts per tropes britàniques i van demanar als mateixos vianants que truquessin a la policia. Al contrari del que s'havia dit en un inici, semblaven actuar plenament conscients. 
Els experts en seguretat han alertat del risc creixent de l'atac de llops solitaris en països d'Occident, ciutadans radicalitzats a través d'internet, com podria ser el perfil del cas dels germans Tamerlan, sospitosos dels atemptats de Boston. Els dos agressors de Londres s'haurien convertit a l'islam els darrers anys, ja que provenien de famílies tradicionalment cristianes, segons la premsa local. 
Els joves no tindrien connexió directa amb Al-Qaida, però s'inspirarien en els discursos més radicals penjats en webs dirigides per islamistes radicals que, en alguns casos, urgeixen la gent a atacar objectius d'Occident.
Barcelona | Actualitzada el 23/05/2013 13:39

Cameron parla d'acte "manifestament terrorista" i avisa que el Regne Unit "mai ha reculat" després d'un atac

Redacció Actualitzat a les 00:45 h   23/05/2013

El primer ministre David Cameron ha tornat aquest dimecres al vespre al Regne Unit des de París després de ser informat sobre l'atemptat que ha acabat amb la vida d'un soldat al barri de Woolwich, al sud-est de Londres. Cameron ha explicat en un missatge al seu compte de Twitter que la ministra de l'Interior, Theresa May, l'ha posat al corrent dels fets i que avançava el retorn a la capital britànica.
El primer ministre també ha dit que hi ha "forts indicis" que es tracta d'un acte de "naturalesa manifestament terrorista" i ha assegurat que "la Gran Bretanya no cedirà mai a les amenaces" terroristes" i que "els terroristes no guanyaran mai".
Paral·lelament, la ministra de l'Interior ha anunciat que s'han incrementat les mesures de seguretat als quarters militars de Londres. "Aquest és un atac contra totes les persones del Regne Unit. Actes menyspreables com aquest no quedaran sense càstig", ha dit May.
Aquest dijous al matí, Cameron presidirà una nova reunió del comitè de crisi Cobra.

La LLIGA DE DEFENSA ANGLESA (EDL - English Defence League) es manifesta per mostrar el seu rebuig a aquests fets


Aquesta nit manifestants del grup apolític i EDL han fet una protesta  arran de l'atac terrorista en què ha mort un soldat assassinat per dos homes a la capital britànica. Els manifestants pertanyen al grup Lliga de Defensa Anglesa, contrari a l'islam.

Paral·lelament també hi ha hagut alguns atacs a mesquites de Londres i s'ha detingut dues persones. Després d'aquests aldarulls, la nit ha transcorregut sense incidents.




L'home assasinat a Londres era Lee Rigby, un soldat de 25 anys



El ministeri de defensa britànic revela la identitat de la víctima. Era membre de l'exèrcit des del 2006 i havia participat en operacions a l'Afganistan. Tenia un fill de dos anys.
ARA / ACN 
Lee Rigby, el soldat assassinat a Londres, en una imatge d'arxiu / Ministeri de defensa del Regne UnitLee Rigby, el soldat assassinat a Londres, en una imatge d'arxiu / Ministeri de defensa britànic
El ministeri de Defensa del Regne Unit ha revelat que l'home assassinat aquest dimecres a Woolwich (Londres) era Lee Rigby, un soldat britànic de 25 anys. En un comunicat fet públic aquest dijous, les autoritats britàniques apunten que Rigby era membre de l'exèrcit britànic des del 2006 i que actualment formava part del segon batalló del regiment reial de fusellers.
El comunicat explica que el soldat va ser destinat a Xipre, Alemanya, i que també va participar l'any 2009 en diverses operacions a la província de Helmand de l'Afganistan. Des del 2011, Lee Rigby residia a Londres, on duia a terme tasques de reclutament de nous membres de l'exèrcit. El ministeri de defensa assenyala que el soldat era pare d'un nen de dos anys.
Barcelona | Actualitzada el 23/05/2013 19:20



Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters