dimarts, 29 de gener del 2013

França anuncia l'expulsió imminent d'imams i religiosos radicals

El ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, també ha assegurat que el radicalisme religiós i polític és una amenaça global, i ha destacat la importància de la prevenció entre els joves a Europa

El ministre de l'Interior, Manuel Valls, al nord de França. AFP
El ministre de l'Interior, Manuel Valls, al nord de França. AFP
 
El ministre de l’Interior francès, Manuel Valls, ha anunciat aquest dimarts a Brussel·les l’expulsió en els propers dies d’imams i predicadors religiosos radicals estrangers que resideixen a França. Valls ha aprofitat la seva participació en una conferència sobre la violència extremista –en què també han participat els ministres de l'Interior dels Vint-i-set– per assegurar que el radicalisme religiós i polític és una amenaça global i ha destacat la importància de la prevenció entre els joves a Europa.
Sobre el franctirador de Tolouse, Mohamed Merah, que va assassinar l'any 2011 set persones, Valls ha advertit que "no era només un llop solitari, sinó també un individu producte d'una preparació i aprenentatge minuciós". "(Merah) no va actuar sol, és una evidència. Va matar sol però es va desplaçar abans a l'Afganistan i al Pakistan, on va fer contactes i va rebre una formació rudimentària armamentística", ha afegit.
Per altra banda, Valls ha dit que França està reforçant la presència al Sahel per l'"amenaça creixent dels extremismes locals contra els seus nacionals" pocs dies després del segrest en una plana de gas d'Algèria que va acabar amb la mort de 32 terroristes i 23 ostatges algerians i estrangers.
La comissària europea de l'Interior, Cecila Malström, encarregada d'innagurar la conferència "Reforç dels actors locals per prevenir els estrangerismes violents", ha apuntat que la radicalització d'Europa "va a més" i ha anunciat que la Comissió Europea i la Xarxa de Sensibilització contra la Radicalització (RSR) desenvoluparan un nou paquet de mesures abans que s'acabi l'any.
"Ha arribat el moment de reconèixer l'existència de tendències extremistes d'Europa. No només els relacionats amb Al-Qaida, sinó també amb grups d'extrema esquerra i extrema dreta", ha dit la titular europea de l'Interior.
En aquesta trobada també hi han participat la ministra noruega de l'Interior, Grete Faremo i el director general de Relacions Internacionals i Estrangeria espanyol, Carlos Abella.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters