dissabte, 19 de maig del 2012

Un català al govern francès





Manuel Valls és el nou ministre de l'interior de França. Nascut l'any 1962 a Barcelona serà el primer ministre d'origen català en fer-se càrrec de la seguretat del país veí. Es dóna la casualitat que també a Espanya per primera vegada el ministre de l'interior és un ciutadà català.

A Valls no li ve de nou el tema de la seguretat; és alcalde de la localitat francesa d'Evry, situada a 30 km de París, des de l'any 2001, ciutat amb una llarga tradició de delinqüència que ell ha anat esmenant.
Com a política de seguretat aposta per una descentralització de la seguretat, potenciant les policies locals i la policia de proximitat per estar més a prop del ciutadà i per la prevenció, fent polítiques socials que evitin la marginalització de sectors de la població.

A Valls a diferència del que és habitual a l'esquerra política no li tremola el pols a l'hora d'aplicar solucions policials i això ha contribuït que des de l'òrbita del seu propi partit alguns el titllin del "Sarkozy de l'esquerra" i una frase famosa que se li atribueix és que "l'esquerra ha de fer de la seguretat una prioritat".
Per tant, queda palès que, a diferència del ministre escollit a l'Estat espanyol, sense cap mena de coneixement en matèria de seguretat i que com és costum ha passat per una pila de carteres diferents, a Valls la seguretat és un tema que no només no li ve de nou sinó que sempre li ha interessat i n'ha fet una prioritat. A més d'aplicar-ho políticament també n'ha fet teoria i és autor, entre altres, de "Sécurité: la gauche peut tout changer" (Éditions du Moment, París, 2011), llibre on critica la política d'interior de Sarkozy i explica la que s'hauria de fer des de l'esquerra, criticant de passada la cultura antipolicial d'aquesta. Ara podrem comprovar si tot el que va escriure és paper mullat o ho durà a terme.

El que sí que sabem és que a la seva ciutat des que és alcalde ha doblat els efectius de la policia municipal, els ha armat (a França la policia municipal no sol anar armada) i ha instal•lat un centre de control des del qual es controlen una seixantena de càmeres situades als punts més conflictius de la ciutat i que gràcies a tot això la delinqüència a Evry ha minvat molt.

Caldrà estar atents, doncs, a les noves polítiques de seguretat del govern francès i si aconseguiran reduir la delinqüència a França com ho han fet a Evry en uns moments de crisi on la inestabilitat social creix i els conflictes s'aguditzen.

Mentre esperem cap on aniran els fets no us perdeu aquest interessant vídeo d'una intervenció seva a Tv3 arran dels greus incidents que es van produir en alguns barris francesos l'any 2005, quan joves d'origen immigrant van prendre els carrers de diferents barris francesos creant disturbis i que dona una visió molt bona i de primera mà de la seva manera de fer.

http://www.tv3.cat/videos/195401240


Font: CEEC

2 comentaris:

Anònim ha dit...

un botifler igual que el fernandez diaz, col.laboradors amb els enemics, frança i espanya.

proucomunisme ha dit...

Tens raó anònim,

però l'article no parla de la situació del nostre país, si no de com gestionar la seguretat, un tema que crec prou important com per tractar-lo en aquest blog.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters