dimarts, 6 de març del 2012

Una diputada del PPC assegura que hi ha "favoritismes" amb els immigrants i que a Catalunya "no hi cabem tots"

Les declaracions de Marisa Xandri irriten la resta de partits, que l'acusen de dir "mentides"
La intervenció de la diputada del PP Marisa Xandri durant la compareixença del director general d'Immigració, Xavier Bosch, a la comissió de benestar del Parlament ha provocat l'enuig de la resta de grups. Xandri ha assegurat que hi ha "favoritismes" amb els immigrants, que reben més ajudes socials, i ha afegit que això perjudica els ciutadans autòctons "que més pateixen la crisi".
Xandri també ha afirmat que a Catalunya "no hi cabem tots". Davant d'aquestes paraules, la resta de grups parlamentaris l'han acusat de dir "mentides" i fer "demagògia". El mateix Bosch ha lamentat "el to" de la intervenció i s'ha posat a disposició de la diputada per facilitar-li la informació que desmenteix les seves paraules.
La intervenció de la diputada del PP ha irritat la resta de partits polítics però Xandri no ha tornat a utilitzar el seu torn de rèplica i no ha tornat a parlar i s'ha limitat a escoltar les crítiques que li han arribat per part de tots els grups parlamentaris i el mateix Bosch.
Durant el seu únic discurs, Xandri ha assegurat que hi ha "favoritismes" amb la immigració "en detriment d'alguns catalans que s'han quedat sense feina". Ha dit que "per molt que agradi parlar de solidaritat el debat al carrer és un altre i gira entorn de les ajudes que reben els immigrants pel fet de ser immigrants".
Per això ha reclamat al Govern que expliqui com es distribueixen els pressupostos i ha considerat normal "que a algú li pugi la mosca al nas" quan veu que el pressupost d'immigració és de 16 milions i el d'atenció als discapacitats és de 10 milions.
Ha dit també que a diferència d'altres formacions, el PP sempre ha mostrat una política d'immigració "clara i valenta" i que, malgrat que estan "convençuts que el fenomen de la immigració és positiu i enriquidor", ha criticat aquells "partits nacionalistes que adoren els magribins però no els andalusos".
Ha assegurat també que la crisi i la falta de treball estan demostrant "que l'actual model no funciona" perquè "protegeix els que entren de manera il·legal", i ha assegurat: "Aquí no hi cabem tots". Xandri ha criticat també el discurs "hipòcrita" sobre la prohibició del burca i les diferents postures dels partits polítics segons si les votacions es fan a Madrid o Catalunya.
Tots els grups l'han acusat de fer demagògia
Aquesta intervenció ha provocat que els diputats que havien de parlar a continuació centressin més les seves paraules en el que acabava de dir Xandri que no en la intervenció del director general d'Immigració.
El primer a parlar ha sigut el diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles, que ha assegurat que des del punt de vista democràtic el que tenia ganes de fer era "marxar" de la comissió per les "barbaritats" que acabava de dir la diputada del PPC. Miralles ha reclamat al Govern "més pacte nacional per la immigració", i li ha recordat que els populars no hi van donar suport, i ha demanat a CiU que no esperi el PP perquè "no vindran". "Més pacte nacional per la immigració i no els esperin tant que no canviaran, són així", ha assegurat.
El diputat d'ERC Oriol Amorós ha lamentat "la intervenció de baix nivell, mentida i demagògia" de Xandri i l'ha felicitat irònicament per tenir "l'honor de portar falsedat i demagògia al Parlament".
Per part de CiU, Ferran Falcó ha acusat el PP de ser "el principal responsable de molts dels rumors que corren" sobre immigració i li ha recriminat per exemple l'actuació de l'actual alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, abans d'arribar a l'alcaldia. Ha assegurat que en el passat Albiol hauria dit que la crema de contenidors que s'ha produït aquesta nit en aquest municipi era cosa d'immigrants i en canvi "avui no es diu res".
Des del PSC, Consol Prados ha dit que davant d'intervencions com la de Xandri s'ha de tenir molt clar que la immigració s'ha de gestionar "de forma intel·ligent perquè és en les incerteses on s'alimenten els populismes i la demagògia".

Font: Ara

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters