dijous, 15 de desembre del 2011

Els punk no agraden a Indonèsia

Joves punks rapats per policies de paisà


Una policia de paisà rapa a una jove punk
La policia de la regió més conservadora d'Indonèsia (Aceh, l'única del país on està implantada la llei islàmica) va detenir el dissabte a 65 joves punk en un concert i els va sotmetre a una "neteja espiritual", segons va declarar a l'agència AP el cap de la policia local.
Els agents els van rapar les seves crestes amb maquinetes d'afaitar, els van treure els piercing, els van treure del coll seus collars de gos i finalment els van despullar i van banyar a tots junts. Així mateix, el cap de la policia els va entregar un raspall de dents a cada un i els va cridar: "Feu-lo servir!".


Els agents consideren que la música punk i l'aspecte dels nois no s'ajusten als valors islàmics. Està estrafolària anècdota suposa l'últim esforç que han fet les autoritats d'Aceh per imposar la seva estricta moral en aquesta província del país asiàtic, una nació de 240 milions d'habitants de majoria musulmana.

Aceh és un lloc on l'adulteri es pot castigar amb la lapidació i on s'ha arribat a assotar en públic i empresonar homosexuals. Les dones han de portar vel i no poden portar pantalons estrets.

Aquesta regió-que el 2005 va pactar amb el Govern central un augment de la seva autonomia després de posar fi a un procés de lluita separatista-està situada més al nord de l'illa indonèsia de Sumatra. El 2004 va ser la zona més devastada pel tsunami que va escombrar tràgicament els països de la ribera sud de l'oceà Índic, deixant 230.000 morts. De tots els morts, 167.000 van morir a l'illa de Sumatra.

Els punk d'aquesta zona porten mesos que es queixen que els assetgen, però la batuda de dissabte ha estat el pitjor episodi que han patit.

Després de la detenció col · lectiva-a Banda Aceh, capital provincial-dotzenes de punkis van ser conduïts en furgons a un centre de detenció a les muntanyes (a 60 quilòmetres) per ser reeducats durant deu dies. Després els hi retornaran a les seves famílies.

Un dels joves detinguts, anomenat Fauzan, estava indignat amb la Policia. "Per què, per què m'han tret el pèl? No li fèiem mal a ningú, és només la nostra forma de expressar-nos. Per què ens tracten com a criminals?".

El cap de la Policia, Iskandar Hassan, no creu que els hagin fet res dolent. "No estem torturant a ningú, no estem violant els Drets Humans. Simplement estem posant a aquests nois en el camí moral correcte".



FONT: El País 

CONTRA L'ISLAM, PORC I PANK!

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters