dilluns, 31 d’octubre del 2011

Vaga de fam de 48 hores per la pau i la llibertat al Tibet

La comunitat tibetana de Catalunya, mobilitzada per la Casa del Tibet de Barcelona, volen denunciar el silenci de la comunitat internacional, l'ONU i els mitjans de comunicació davant la repressió del govern comunista xinès contra el poble tibetà. Per protestar per aquesta sitiuació, ha organitzat una vaga de fam de 48 hores a la plaça Universitat de Barcelona que començarà a les onze d'aquest matí. L'encapçalarà el monjo tibetà i director de la Fundació Casa del Tibet, Thubten Wangchen.

'Al Tibet, monjos i joves segueixen demostrant el seu rebuig a la repressió del govern de la Xina amb immolacions. Lamentablement, segueixen atemptant contra llurs vides per defensar el seu poble, la seva cultura, la seva religió i, sobretot, els drets humans', afirmen en l'exposició de motius de la vaga de fam. 'És vergonyós el silenci dels dirigents polítics i és una llàstima que no es valori l'ètica, l'educació, la llibertat i els Drets Humans dels pobles que viuen sota repressió'.

Mentre duri la vaga de fam, els organitzadors informaran de la situació actual del Tibet i recolliran signatures per la llibertat dels presoners polítics. Des del març, deu joves tibetans, la majoria monjos del monestir de Kirti, a la regió de Ngaba, s'han immolat. L'última víctima, Dawa Tsering, un monjo tibetà de 38 anys, es va immolar dilluns passat.

Després de la vaga de fam, el dimecres a dos quarts de vuit del vespre, s'iniciarà una marxa silenciosa i amb espelmes des de la seu de la Fundació Casa del Tibet, al carrer Rosselló 181, fins a la plaça Sant Jaume. Aquesta mateixa acció se celebrarà a moltes ciutats del món amb el lema 'Dia Global d'Acció'. De moment ja hi ha confirmades manifestacions a setanta ciutats.

Font

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters