dijous, 6 d’octubre del 2011

Cervell d'aigua

Pilar Rahola


Escolto les lletres del raper, un tipus que perpetra una mena de cosa llunyanament semblant a la música, i penso en la aquositat d'alguns cervells. Es diu Pau Hasel i ha estat detingut per apologia del terrorisme. Les seves lletres són un cant a la bondat: "Els qui manegen els fils mereixen mil quilos d'amonal", "penso en bales que clatells de jutges nazis arribin", "aquí fora prefereixen El Canto del Babau de pensar amb el meu CD, m'importa menys que la mort de regidors del PP "," viva els GRAPO, acúsame de desacatament, estic preparat "i altres perles de la mateixa profunditat intel.lectual. Per descomptat el tipus va de defensor de les causes alternatives i de líder del hip hop revolucionari. I la cosa deu funcionar-, perquè s'ha convertit en ídol de grups d'extrema esquerra i de webs que pul.lulen pels camins d'aquesta intel.ligència ideològica. Ara que ha estat detingut, internet ha esclatat i les xarxes socials bullen amb el crit a favor d'aquest nou màrtir de la llibertat. ¿Màrtir de la llibertat?

Probablement aquest és el quid de tot aquest cas, el recorregut és el lògic en un Estat de dret: si algú presumptament defensa la violència contra les persones, i la llei ho considera presumptament un delinqüent, no hi ha molt més per afegir. No obstant això n'hi ha, i no tant pel model de neurones que aquest personatge mostra en les seves cançons, sinó per la resistència que tenen algunes idees molt fosques de l'esquerra més fosca a sobreviure i fins i tot seduir molts joves. Una esquerra que sempre ha usat la paraula llibertat per defensar els pitjors monstres ideològics: les tiranies, la persecució política, la intolerància, la censura i fins i tot l'assassinat. Si aquest tipus hagués escrit les mateixes cançons carregades de violència i d'odi des de l'altre costat igualment fosc de la barrera ideològica, el de l'extrema dreta, no tindria cap aurèola llibertària ni progressista. Senzillament seria un patètic feixista, rebutjat per l'absoluta majoria de la ciutadania. No obstant això, quan aquestes proclames pròpies de cervells buits-i de cors negres-es perpetren des de l'esquerra, encara que sigui la més extrema, aconsegueixen mantenir una mena d'aura de llibertat, com si fossin els més lliures, els que s'atreveixen més, els que diuen les veritats i així fins arribar al nucli dur d'algunes webs que van d'aquest pal. La veritat és que més que la veu de la llibertat, el que són és la veu de la intolerància i sovint la veu de l'estupidesa.


Fixeu-vos en el símil: "Visca la mort", crida un feixista i és un feixista. "Visca la mort", crida el Che i és un llibertador. Doncs no, els dos són la doble cara de la mateixa moneda totalitària, la d'aquells que no creuen en la civilització, sinó en la barbàrie. D'aquest pal és el tal Hasel, del pal dels que segresten la paraula llibertat per tenyir de vergonya.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters