dilluns, 27 de juny del 2011

L'egipci Aiman al-Zawahiri escollit nou líder d'Al Qaeda




Una web depenent del comandament d'Al Qaeda ha anunciat el relleu al davant de l'organització terrorista
Segons aquesta, " el Xeic Dr. Ayman al-Zawahiri, que Déu el guiï, ha assumit la responsabilitat com a Emir del grup", i s'ha compromès a continuar la jihad "fins que tots els exèrcits invasors abandonin la terra de l'Islam". En aquesta mateixa pàgina ja havíem analitzat aquesta possibilitat, i també vam posar de manifest els enfrontaments que el nomenament de Zawahiri pot causar en l'interior d'Al Qaeda, especialment entre el grup dels "saudites" i el dels "egipcis", que històricament s'havien enfrontat per tenir major ascendent sobre Bin Laden, però que ara ho poden estar fent per la direcció efectiva del grup. En tot cas, Zawahiri és un "intel•lectual" sense experiència operativa, fet que determinarà en el futur proper la seva influència real en l'organització.

Per a una major informació sobre el personatge, oferim un detall biogràfic de Zawahiri, extret de l'obra, encara inèdita, de l'analista del CEEC, Guifré-Jofre Montoto, "Guia del Jihadisme internacional":

"Aiman al-Zawahiri: egipci, metge de professió. Va militar en els Germans Musulmans i va participar en l'assassinat de Sadat. Salvatgement torturat, va conduir a la detenció d'un dels caps militars de l'operació, Essam al-Qamari. Durant el judici va ser el líder dels més de 300 acusats, i va denunciar tant les tortures com la seva condició de musulmans lluitadors que no es rendirien. Va passar tres anys a la presó. En acabar la condemna va marxar a Aràbia Saudita per a la peregrinació obligatòria (hajj) i s'hi va quedar un any practicant la medicina. D'allà va anar a Pakistan, on havia treballat per a la Mitja Lluna kuwaitiana, organització per a la que es va posar a treballar de nou. Va entrar en contacte amb Bin Laden mentre es feia amb el poder absolut sobre al-Jihad. Interessat per la presa de poder dels integristes a Iran, va viatjar a aquest país per a preparar un cop d'estat a Egipte, pel que el govern d'Iran li va lliurar 2 milions de dòlars. El 1993 va viatjar als Estats Units per a fer una gira de recaptació de fons. Durant els anys noranta viu a Sudan, viatja per les antigues repúbliques soviètiques i visita Bòsnia, mentre segueix dirigint des de l'ombra i la llunyania, al-Jihad. Se'l relaciona amb els atemptats contra ministres del govern egipci i contra turistes, entre ells els atemptats de Luxor, en que van ser assassinats 58 turistes i quatre egipcis. El febrer de 1998 signa, juntament amb Bin Laden, la "Declaració de Guerra Santa contra els Croats i els Jueus", elaborada pel "Front Islàmic Mundial contra els jueus i els croats", de la que es creu que n'és l'autor material. Ocupa la posició de número 2 d'Al Qaeda, i se'l relaciona amb tots els atemptats duts a terme per aquesta organització. És autor de diverses obres jihadistes. Actualment segueix en la clandestinitat, possiblement en alguna zona de muntanya entre Afganistan i Pakistan."

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters