divendres, 17 de juny del 2011

L'acampadabcn es nega a recollir el dret a l'autodeterminació al document de mínims

La Subcomissió d'autodeterminació denuncia manipulació des de la comissió de Comunicació i vexació al català i a l'estelada

'No te enfades que venimos a hacer el menor daño posible... solo queremos quitar la palabra 'Catalunya' del texto'. Aquesta frase d'un membre de la comissió de Comunicació de l'#acampadabcn mostra la poca consideració que es té per al poble català i per al dret a l'autodeterminació entre el moviment dels 'indignats', segons denuncia un grup de membres de la Subcomissió d'autodeterminació. Malgrat que des del dia 29 de maig s'està treballant perquè el document de mínims reconegui el dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, recollit també per la Carta de les Nacions Unides, i tot i que ha estat aprovat dos cops per l'assemblea, a dia d'avui encara no apareix al decret de mínims de l'acampada. Un grup de persones membres de la Subcomissió denuncien, a títol individual, el constant assetjament que han rebut pel fet de tenir una estelada a la paradeta informativa i la manipulació que hi ha hagut en el redactat de les actes de les assemblees per tal d'esquivar el reconeixement d'aquest dret.

'Reconeixement del dret a l'autodeterminació de tots els pobles del món, tal com reconeix la Carta de les Nacions Unides i, per tant, del poble català". Aquesta frase és la que s'hauria d'afegir al document de mínims de l'#acampadabcn però que encara no hi figura. El dia 29 de maig va començar el via crucis amb el primer debat de la Subcomissió de l'Autodeterminació, dia en què no es va votar, i va seguir el 4 de juny. Aleshores el 90% dels assistents van donar el seu vistiplau a incloure-ho i només una quarentena de persones s'hi van oposar. Aquests grup reduït, però, va ser suficient per frenar la inclusió i l'endemà, el 5 de juny malgrat es va tornar a ratificar el text inicial, es va confirmar que s'havia frenat. Segons s'havia informat a la Subcomissió, un text doblement ratificat automàticament passa a ser aprovat i inclòs en el decret de mínims sense necessitat de tornar a passar per l'assemblea general. No va ser així. Finalment el decret va tornar a ser aprovat amb 390 vots a favor i 270 en contra però aquest darrer cop tampoc no va ser suficient.

Des de la Subcomissió han deunciat que se'ls ha esquivat amb 'ara no toca', 'los nacionalismos solo sirven para dividir...', 'es un derecho que ya esta incluido en la carta de las Naciones Unidas y no hace falta reflejarlo aqui' o 'hay que pedir derechos más importantes'. A més a més, afegeixen que se'ls va comunicar 'una reunió per decidir el text de 'Primeras medidas para una vida digna' i que el de Mínims no es faria perquè hi sortien contradiccions. A la reunió es votava entre un text on no hi figurava cap mesura en concret -proposat per la Comissió de Comunicació- i un altre on el dret a l'autodeterminació hi figurava al final, amagat i sense la paraula 'Catalunya' -proposat per Continguts-'. Finalment també condemnen la situació en què gent que es va identificar com de la Comissió de Comunicació els va arrencar l'estelada de la paradeta informativa.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters