dijous, 16 de juny del 2011

La refundació del capitalisme. Similituds entre el moviment 15-M, l'anarcocapitalisme i el Nou Ordre Mundial.

"Només una crisi, real o percebuda com a real, permet un autèntic canvi" (Milton Friedman)

"La manera més eficaç d'introduir canvis en els Estats, és fent creure als seus habitants que ells són els artífexs d'aquests canvis."


Un dels principals teòrics de l'anarcocapitalisme és David Friedman, qui es va inspirar en les idees del seu pare, l'economista nord-americà Milton Friedman (les tesis són reconegudes com el fonament teòric del neoliberalisme actual), per desenvolupar tota la seva teoria.

Les similituds entre el moviment 15-M i el anarcocapitalisme no només es redueixen a la coincidència en els colors dels emblemes de tots dos, groc i negre, on el groc representa als diners i el negre al rebuig a l'Estat, sinó que va molt més enllà.
Com ja hem vist en anteriors reflexions, el moviment 15-M o moviment dels indignats, no és un moviment anticapitalista o antisistema, és a dir, dins de les seves intencions no hi ha les de la superació o transformació del sistema capitalista, sinó la seva reforma. Aquesta idea és fàcilment apreciable després de fer una lectura reposada del manifest elaborat per la plataforma Democràcia Reial Ja, cap visible de la convocatòria del 15 de maig, un manifest en què per cap part es demana la desaparició del capitalisme, sistema basat en l'explotació l'home per l'home (pur esclavisme), sinó únicament la millora de les condicions de vida dels explotats (esclaus). Aquesta idea també ha estat expressada en multitud d'ocasions pels seus propis ideòlegs, entre els quals destaca el tecnòcrata Enrique Dans, del col.lectiu No les Votes, que al seu bloc insisteix constantment en que aquest moviment no és ni de bon tros un moviment antisistema o anticapitalista .
Però, d'altra banda, tampoc es tracta d'un moviment sense ideologia, com moltes persones afirmen (tant des de l'oposició com des de la defensa del mateix), ja que en comparar les reivindicacions de totes les plataformes impulsadoras del 15-M amb les del moviment anarcocapitalista (molt criticat per l'anarquisme clàssic), podem observar que hi ha una similitud sorprenent entre els postulats ideològics de tots dos. Tots dos creuen que hi ha la possibilitat de millora dins del capitalisme i tots dos també donen la culpa dels problemes socials generats pel capitalisme, no a la naturalesa del propi sistema (l'explotació de l'home per l'home), sinó a la gestió d'aquest, realitzada pels polítics i els diferents estats-nació. És a dir, tots dos creuen que sense la intervenció dels estats-nació en la regulació de la propietat privada i del lliure mercat, tot funcionària molt millor.
Curiosament, aquestes reivindicacions són molt similars també a les dels apologistes del Nou Ordre Mundial, l'objectiu és la desaparició total dels estats-nació, amb l'objectiu que el lliure mercat campi al seu aire, sense la interferència d'aquests; el que equivaldria al control ia la gestió d'absolutament tots els recursos del planeta, pels propietaris dels principals grups financers, que supeditaria tot als seus interessos personals, en lloc dels del conjunt de la humanitat. Segons l'ideari del Nou Ordre Mundial, per aconseguir tot això, seria necessari, després de la desaparició dels estats-nació, la instauració d'un govern mundial únic, la qual cosa equivaldria al mateix que dir una dictadura global totalitària.
Entre aquests apologistes del Nou Ordre Mundial es troben personatges com el català Eduard Punset, que recentment va expressar el seu suport al moviment 15-M a les mobilitzacions d'Oviedo.
En aquest vídeo, el botifler Eduard Punset expressa el seu suport al moviment 15-M, iniciant la seva intervenció amb una "non petita" desqualificació de les postures crítiques cap al moviment, en un clar intent de blindar la idíl.lica versió sobre la seva formació espontània, evitant així el seu qüestionament . Un estrany comportament inquisitorial en un científic.


Algú hauria de recordar-li a Punset la famosa frase de Voltaire "La ignorància afirma o nega rotundament; la Ciència dubte."
Al seu bloc, al principi d'un dels seus últims articles, Punset afirma: "En un món globalitzat, el més lògic seria que hi hagués un govern mundial." Segons Punset, el principal avantatge d'aquest govern mundial seria "un estalvi quantiós de despatxos oficials . Algú s'ha entretingut a quantificar l'estalvi que representaria disposar d'un Parlament mundial, en lloc de representacions estructurades en 192 estats membres de les Nacions Unides? (És a dir la desaparició definitiva dels estats-nació). "Aquesta reivindicació, la de l'estalvi de la despesa generada pels aparells dels estats-nació, ha estat també una de les principals demandes dels manifestants del 15-M (recorda també els molts e-mails que has rebut al teu compte de correu electrònic parlant-sobre aquest mateix tema i que ningú podria explicar des d'on, i qui va començar a manar, però que tot apunta al mateix origen que ell del moviment 15-M). Fes clic aquí per accedir a l'article de Punset, en el qual exposa els avantatges d'un govern mundial únic.
Recordem que Punset, a més de tenir un programa a La 2 de Televisió Espanyola, en el qual setmanalment ens suggereix com ser feliços sota el capitalisme (és a dir, com gaudir la nostra condició d'esclaus), va treballar durant diversos anys com a economista del Fons Monetari Internacional (principal responsable de les injustícies econòmiques que assolen el planeta i eina per a la construcció d'aquest Nou Ordre Mundial) i actualment és jurat dels Premis Príncep d'Astúries, afavorits per la Família Reial Espanyola, un dels membres, la reina Sofia, va anualment a totes les reunions del club Bilderberg. Aquest club, fundat entre d'altres per la família Rockefeller, és un dels principals impulsors de la idea del Nou Ordre Mundial.
La idea de la desaparició dels estats-nació, en un primer moment, sembla molt atractiva, el problema és que aquesta desaparició fos reemplaçada pel naixement d'un supra-estat global, que despullaria de tota sobirania als diferents pobles del món, produint amb això una major concentració del poder en un menor nombre de mans. Una cosa que superaria, amb escreix, el malson totalitària expressada per Orwell, en la seva novel 1984.
La idea de la necessitat d'un Nou Ordre Mundial, no és ni de bon tros nova, es tracta de pla traçat per l'oligarquia financera mundial, des de fa almenys un parell de segles, però que va ser anunciada públicament per primera vegada, per George Bush pare, l'11 de setembre de l'any 1991, durant una compareixença, com a president, al congrés dels Estats Units.

En aquest vídeo George Bush pare parla, des de la Casa Blanca i en una compareixença al congrés, de la necessitat d'un Nou Ordre Mundial (New World Order).


En el següent article publicat a la prestigiosa Xarxa Voltaire podràs llegir un magnífic resum de la història i sorgiment d'aquest malson totalitària, coneguda com Nou Ordre Mundial.
http://www.voltairenet.org/article166611.html
Tot apunta, per tant, que el moviment 15-M o moviment dels indignats és un pas més cap a un Nou Ordre Mundial i un govern mundial totalitari (tantes vegades somiats per l'elit financera mundial), i l'objectiu és el de posar els primers fonaments ideològics d'aquest, per justificar les pròximes reformes i canvis estructurals en les societats imperial-capitalistes.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters