diumenge, 12 de juny del 2011

Immigrants demanen que el català no impedeixi la integració laboral

enganxina d'Unitat Nacional Catalana
Representants de les associacions d'immigrants consideren que "el català no ha de ser requisit que impedeixi la integració laboral" i, per tant, entenen el recurs presentat per la Defensora del Poble en funcions, Maria Luisa Cava de Llano, al Tribunal Constitucional (TC ) contra la Llei Catalana d'Acollida.

   
Concretament, el president de la Federació Estatal d'Associacions d'Immigrants i Refugiats a Espanya (FERINE), Víctor Sáez, ha donat suport a la Defensora del Poble en el seu recurs, en valorar la llei com "negativa per a la integració", i ha reclamat al TC que "li doni la raó".

   
La norma exigeix ​​als immigrants acreditar el coneixement del català perquè els sigui concedit el certificat d'arrelament. Per això, Sáez assegura que la Defensora del Poble "actua d'una manera molt correcta perquè els immigrants puguin treballar sense l'ús del català". En qualsevol cas, ha indicat que el mateix treball va obligant a l'empleat a adquirir determinades característiques, com pot ser l'idioma català.

   
En aquest sentit, ha declarat que "el castellà és l'idioma propi d'Espanya, el dominant" i, per tant, ha conclòs que "qualsevol requisit addicional a persones immigrants més enllà del que estableix la Constitució va en la línia del que el Partit Popular va cridar en algun moment el 'Contracte d'Integració' ".

   
Per la seva banda, el president de l'Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Espanya, Kamal Rahmouni, ha assegurat que "no es pot exigir als immigrants alguna cosa més que a la resta dels ciutadans" i considera "respectable" la decisió de la Defensora del Poble "sigui amb l'objecte que sigui".

   
Així mateix, ha recordat que des de l'associació defensen que "els immigrants han de conèixer dos idiomes, el castellà i, si viuen a Catalunya, el català també, perquè és una cosa positiva que enriqueix i afavoreix la integració i la vida en comunitat, però no pot esdevenir un requisit o un impediment per accedir a un lloc de treball ".
 Font
A vegades cal pensar si tenim immigració o com és el cas una colonització, més en un país sense estat on la majoria d'immigrants quan s'integren ho fan només cap a una direcció l'espanyola. Hem de felicitar la feina feta pel Centre de Normalització Lingüística

enganxina d'Unitat Nacional Catalana



enganxina de Plataforma per la LLengua

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters