dijous, 16 de juny del 2011

El Govern prohibirà als mitjans informatius que citi la nacionalitat de l'estranger que cometi un delicte

Un atac a la llibertat informativa i la llibertat d'expressió per la por a la reacció dels ciutadants.
Segons la notícia d'alerta digital:
 
La Llei d'Igualtat de Tracte preveu importants a l'exercici de la llibertat informativa. Els mitjans de comunicació podrien incórrer en delicte si en les seves cròniques de successos especifiquen la nacionalitat estrangera d'algú que hagi comès un delicte. Pretén el Govern que els mitjans col.laborin a aplicar el principi de la "no discriminació" per sobre del deure d'informar donats els prejudicis que, segons ell, comporta en el subconscient col.lectiu la menció de la nacionalitat del delinqüent. És a dir, amb la nova Llei d'Igualtat de Tracte quedaria prohibit citar l'origen sud-americà dels membres d'una banda de 'latin king' o detallar la confessió religiosa d'un terrorista internacional, tot i que aquest reivindiqui la seva acció en nom d'una facció islàmica .
La direcció general d'Igualtat prepara una llista d'alternatives semàntiques que evitin la anatemització de determinats grups. El seu titular, Bibiana Aído, subratlla que la funció del Govern és "vetllar" perquè Espanya es converteixi en una societat sense "humiliacions", entre les quals esmentar el país de procedència de l'autor d'un delicte seria una. Per Aído, recalcar el genticilio d'un delinqüent es tracta d'un "fet irrellevant" a efectes informatius. Per controlar el compliment d'aquestes "mesures antidiscriminatòries" s'estableix que el fiscal general de l'Estat designi "un fiscal de sala delegat a la tutela de la igualtat de tracte i la no discriminació". A més, es fomentarà "la formació especialitzada en aquesta matèria dels membres del Ministeri Fiscal".
Així, s'estableix que les mesures de "acció positiva", destinades a "prevenir, eliminar i, si s'escau, compensar qualsevol forma de discriminació en la seva dimensió col.lectiva o social" seran aplicables "mentre subsisteixin les situacions de discriminació que les justifiquen ".

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters