dimarts, 14 de juny del 2011

Diferències entre l'estelada blava i vermella

Feu clic a la imatge per ampliar
Avui dia molta gent porta una o altra bandera indistintament però els que som conscients cal que intentem recuperar l'estelada original que és transversal i de tots, la blava, la de l'avi.

També cal recuperar la Senyera com a reivindicativa que és la nostra bandera original.

Sobre aquesta temàtica us recomano el llibre Origen de la bandera independentista. Barcelona: El Llamp, 1984 (La Rella). ISBN 8486066352 de Joan Crexell





Us adjunto també un enllaç de la pàgina d'estelades on les explica quasi bé totes.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt l'article.

Ja n'havia llegit alguna cosa, d'aquest tema. Sabia que la blava és la tradicional d'Estat Català i que la vermella era del PSAN, però poca cosa més.

Per cert, fa temps vaig publicar una petita informació que vaig trobar a la Viquipèdia sobre la curiosa "estelada ianqui" i la seva relació amb una bandera Confederada:
http://nelcat.blogspot.com/2010/11/la-bandera-bonnie-blue.html

Una salutació ben cordial.

Anònim ha dit...

L'estelada blava que heu penjat és correcta, però a la vermella, l'estel no és correcte. Ha d'estar girat per quedar recte quan l'estelada es posa de manera vertical.

proucomunisme ha dit...

Anònim però ara estan les dues horitzontals...

Anònim ha dit...

L'article està be en tant que ressenya històrica, obvia però d'altres banderes fins i tot anteriors com la que tenia un rombe blau al bell mig, o el fet de que la blava representava un tema més extens dels països catalans, fet que no és ara el moment de refermar, però si hem de començar a fer diferències i discrimacions d'origens fins i tot entre les ensenyes no oficials, no anirem be, l'objectiu es el mateix, i no cal veure en l'ànim de reflectir en l'ensenya tendències (estètiques o socials) més o menys patriotisme, el cert es que la versió monocroma es molt més representable en multitut de documents b/n, espelmes en una plaça i altres, i el fet de quina va ser la primera o quina la va crear amb un anhel o altre no te més importància que el fet que totes dues busquen un mateix objectiu de llibertat pel nostre poble.

PD: en l'article clama al cel la referència a un triangle equilàter al que se li donen connotacions d'equilibri, etc, i que observant la bandera, no en trobem cap d'equilàter, en fi, una anècdota.

proucomunisme ha dit...

Últim anònim,
La imatge explica l'origen de els banderes ja que molta gent se'l pregunta i jo faig una ressenya i contextualitzo que més o menys tothom la fa servir indistintament, si més no, segueixo pensant que qui sàpiga la història d'ara endavant hauria de procurar usar la blava, d'aquesta manera ens evitarem haver d'usar la vermella i la blava perquè la vermella "és" d'esquerres, com si la blava no ho fos o fos solsament de dretes.

Nosé exactament a que et refereixes quan dius connotacions d'equilibri... Pot ser t'has confós i vols dir el comentari d'un altre usuari que també es diu Anònim?

proucomunisme ha dit...

Per cert recomano el llibre:

L'origen de la bandera estelada de Joan Crexell.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters