divendres, 20 de maig del 2011

Vet aquí la Spanish Revolution

Quim Monzó: No seré jo qui defensi els polítics amb poltrona, que en general em fan venir ganes de perbocar

Fa dos dies, un diari madrileny publicava un reportatge amb el titular Cap a on va la #spanishrevolution? Vaig contemplar el hashtag i de seguida vaig tenir clara la resposta: la Spanish Revolution no va gaire enlloc. Per començar, perquè, més que no pas una revolució, de moment és una acampada. Fer acampades està molt bé, però una revolució és tota una altra cosa. Expliquen els diaris que, diumenge, 150.000 persones es van manifestar a Espanya. Si, tal com diu el cens, hi ha 47.021.031 ciutadans, la xifra de manifestants (150.000) suposa només el 0,037 per cent de la població. Dubto que amb un 0,037 per cent es faci mai cap revolució.

Més que en un canvi dràstic de les institucions polítiques i socials i de les estructures econòmiques, aquesta presumpta revolució espanyola que n'enarbora el nom en anglès - Spanish Revolution - fa pensar més aviat en els enrotllats que van al restaurant a menjar noodles perquè, dient-ne noodles , dels fideus, es pensen que són supercosmopolites. Necessitats d'una causa per la qual lluitar, els campistes es veuen com a revolucionaris, sense adonar-se que el mateix nom en anglès denota submissió a tot un sistema de valors; no sols lingüístics. No seré jo qui defensi els polítics amb poltrona, que en general em fan venir ganes de perbocar. Que els campistes diguin que lluiten contra el bipartidisme queda ben bufó, però per a això hi ha les urnes: per votar altres partits que no siguin els dos que remenen les cireres. La torrada mental que els campistes exhibeixen és tan grossa que és difícil saber què volen. Que, diumenge que ve, la gent no vagi a votar? Executar González Sinde? Enterrar el capitalisme? Molt bé, però per posar-hi què? I, quan parlen d'acabar amb la partitocràcia, què demanen exactament? Que no hi hagi partits? Malament, perquè quan no hi ha partits és que hi ha un partit únic.

Això de "Fa falta més pa per a tant de xoriço" entra perfectament en els 140 caràcters que demana un tuit, però quin pa proposen? ¿Massacrem les urnes i d'ara endavant una camarilla autodesignada triarà qui ens ha de representar? Fins i tot he llegit que algú parla d'establir "un govern de transició que nacionalitzi la banca, acabi amb la dictadura dels rics i tregui Espanya de la UE". Un govern de transició? Treure Espanya de la UE? Nacionalitzar la banca? Dictadura dels rics? Com passa amb els que alegrement usen la paraula nazi per insultar els rivals, els delata que facin servir dictadura amb tanta lleugeresa. Han vist moltes pel.lícules, i moltes retransmissions de les manis que hi ha hagut a Tunísia i al Caire. Abans-d'ahir, a Twitter, amb gran ironia i un punt de maldat, ElGatoMiraRaro escrivia: "Poden cosir-nos a cops de porra, però no ens prendran mai... l'interneeeEEEER!". Poc després deia 200bares: "Mamà, em dónes diners per a l'acampada?".

Artícle publicat a La Vanguardia

I algunes fotos...


El monument de Macià ara és a Durrti... al més pur estil lerrouxista, FORA TRAÏDORS!




Manifestació o "botellón"?



Es manifesten per una democràcia real, el Tahrir o Palestina la tenen? Que ha passat amb la Plaça Catalunya? Anticatalans...



Aquesta alocució va ser transmesa per la cadena de Hamas, AL-Aqsa TV. En ella Yunis al-Astal líder del govern de Palestina i membre de Hammas va dir que Roma es convertirà en "un lloc avançat per a les conquestes de l'Islam, que s'estendrà a Europa per complet, i després arribarà a les Amèrica, i fins i tot a Europa de l'Est".

En opinió de Yunis al-Astal líder palestí i de Hammas, Roma "ha plantat els germans de simios i porcs en Palestina per a prevenir el despertar de l'Islam". "Crec que els nostres fills, els nostres néts, heretaran la nostra jihad (guerra santa musulmana) i els nostres sacrificis i, per Al·là, els comandants de la nostra conquesta estaran entre ells", va afegir.

"Avui, vam sembrar aquestes llavors en les seves ànimes, i per mitjà de les mecas i els llibres de l'Alcorà, i la història dels nostres profetes, els seus companys i els grans capdavanters, els preparem per a la missió de salvar a la humanitat del foc de l'infern a la vora del qual es troben", va continuar.

Això és responsabilitat...


Apolítics? segur? de veritat? ... Doncs fa olor a... PSOE!



Cansat de buscar feina i estudiar?


Per què serà que no troba feina?






Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters