dilluns, 28 de març del 2011

La taxa de delictes protagonitzats per immigrants segueix en augment


El metro de Barcelona, escola de carteristes

Els Mossos d'Esquadra han detectat l'arribada de carteristes procedents de l'estranger que aprenen al metro de Barcelona les tècniques de l'ofici, sota la tutela dels veterans que fa anys que s'hi remenen. És un capítol més d'un problema que la policia ha pogut posar sota control (el nombre de delinqüents que hi actuen s'ha estabilitzat els darrers anys, segons els Mossos), però que sembla difícil d'eradicar. Els carteristes no fan servir la violència amb les víctimes, però la multireincidència i l'aparent impunitat amb què es mouen pel subsòl barceloní, contra els quals la policia només pot actuar si són caçats in fraganti, crea inseguretat entre els ciutadans de Barcelona i afecta la imatge de la ciutat. Bona part de les víctimes d'aquests furts són turistes, perquè els delinqüents saben que no declararan contra ells en un judici. Per això, cal aplicar més contundència i reforçar la coordinació policial i judicial per evitar la multireincidència.

Detinguts els 10 lladres més actius de Barcelona
Acumulen 257 arrestos i utilitzen sobretot el mètode de l'estrebada per obtenir bosses i joies
Els detinguts tenen entre 19 i 24 anys, són d'origen magribí i acumulen un llarg historial delictiu


Els Mossos d'Esquadra han detingut els deus atracadors més actius que actuen enmig del carrer al centre de Barcelona, que acumulen entre tots 257 arrestos, i que utilitzaven sobretot el mètode de l'estrebada per obtenir bosses i joies.

En roda de premsa, l'inspector en cap de l'Àrea Territorial d'Investigació de Barcelona, Ramon Grasa, ha explicat que aquests atracadors, que tenen entre 19 i 24 anys i són d'origen magribí, acumulen un llarg historial delictiu i tots ja han estat internats en centres de menors.

Actuaven sobretot de nit, en zones d'oci com la Rambla, i la majoria de les seves víctimes eren turistes, a les quals abordaven amb tècniques com la de 'Ronaldinho', simulant jugar un partit de futbol per acabar atracant-los, i altres mètodes com la de l'estrebada de les cadenes d'or ('cadeners') i utilitzant 'flyers' per guanyar-se la seva confiança.


avui.cat

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters