dilluns, 5 de gener del 2009

Comunistes i islamistes, els màxims enemics de la llibertat de premsa en el món

En l'informe que l'organització Reporters sense Fronteres elabora sobre la situació de la llibertat de premsa en el món, els països amb regims comunistes o islamics són els pitjors desocupats ixen. L'estudi es resumeix en una llista en la qual es classifica als països en atenció a la seua major o menor respecte per la llibertat d'informació i la seguretat dels periodistes. Dinamarca encapçala la llista com el país on més es respecta la llibertat d'expressió, al costat d'Eslovàquia Irlanda, Islàndia, Noruega, Països Baixos i Suïssa. En la cua, és a dir on menys es respecta la llibertat d'expressió en el món, apareixen Coreja del Nord i Cuba. I és que els països que encapçalen el rànquing de depredadors de la llibertat d'informació curiosament són aquells que pateixen un règim marxista o islamista. El pitjor del pitjor ho representen els comunistes de Corea del Nord, Xina, Cuba, Vietnam, Laos i la socialista Birmània. Els segueixen Aràbia Saudita, Iran i Síria. Cuba és, després de Xina, la major presó del món per als periodistes. Espanya comparteix amb Itàlia un discret lloc 39, per sota de països del nostre entorn com França (19), Alemanya (11) Portugal (25) o Estats Units (22).

Les mentides de l'extrema esquerra Crida l'atenció que en Hispanoamérica siguen Salvador (28) i Costa Rica (35) els països on més es respecta la llibertat de premsa i expressió, fins i tot per sobre d'Espanya. El Salvador està governat, pel que l'esquerra denomina ultradreta. Després de la guerra civil ARENA ha vingut guanyant una vegada i una altra les eleccions democràtiques celebrades en el menut país de Centreamèrica. Aquest partit va ser fundat pel major Roberto Dawison, fustigat una vegada i una altra pels mitjans de la progresía com responsable dels esquadrons de la mort que actuaven contra el terrorisme del comunista Front Revolucionari Farabundo Martí. La panfletaria pel·lícula Salvador d'Oliver Stone va ser en els 80 tot una icona de la propaganda fil-marxista en el món hispà en aquest sentit, a l'utilitzar esbiaixadament l'assassinat de monsenyor Romero per a disfressar de document denuncia un al·legat sectari i parcial. Per cert la Nicaragua governada de nou pel comunista Daniel Ortega ha retrocedit del lloc 34 al 52, seguint els passos de la Veneçuela de Chávez en el lloc 90

1 comentari:

Anònim ha dit...

A un pais comunista es el govern qui fa de censor, a un de islamic deuen ser els capellans, a un de democratic la censura la fan les empreses que son ara propietaries de la majoria dels mitjans importants. Es gaire diferent? No ha notat la absoluta uniformitat de les informacions i, cada vegada mes, tambe dels articles d'opinio?

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters