diumenge, 21 de desembre del 2008

L'Extrema Esquerra contra Catalunya.

Destrossen a Lleida un monument dedicat a monjos assassinats durant la Guerra Civil
  • La 'Milícia Antifeixista de Catalunya' s'atribuïx l'atac al monòlit
  • Van Realitzar pintades amb el símbol del comunisme
LLEIDA.-

Un gran monument dedicat a 12 carmelites assassinats durant la Guerra Civil situat a Cervera (Lleida) va sofrir un atac la matinada del diumenge, segons ha informat la Conselleria d'Interior.
El conjunt monumental, que ocupa uns 150 metres i està situat en el Clot dels Àubens, simbolitza un Viacrucis en el qual estan plantades 14 creus i una placa. Els agressors "van arrencar les creus i van fer miques la placa", deixant com signa una bandera 'estelada' i el símbol del partit comunista.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha condemnat l'atac al monument dedicat a les víctimes de la Guerra Civil a Cervera i ha anunciat que el Govern es posarà a la disposició dels carmelites per a reparar el monument.

El monument explica on van ser assassinats 12 carmelites a Tàrrega en la retaguardia republicana. A principis de setembre, el conseller Saura va inaugurar una ruta de la Guerra Civil en vuit localitats de la comarca, el primer punt dels quals està situat en el Clot dels Àubens i s'afegia en aquest conjunt monumental, que forma part de la xarxa d'espais de memòria de la Generalitat.
Segons ha informat el diari Segre, un grup desconegut fins al moment i que es denomina Milícia Antifeixista de Catalunya ('Milícia Antifascistas de Catalunya') s'ha atribuït l'acció.

Font.

Aquest blog és

Aquest blog és

Contador web

Vist des de...

free counters